stamp
  • Wereldbakker Wijnand Bakken is geen exacte wetenschap "Je moet je gevoel blijven volgen"
  • Liefde voor het ambacht, veel geduld en reislust. Wereldbakker Wijnand puur & oorspronkelijk
  • Wereldbakker Wijnand Bakken is geen exacte wetenschap "Je moet je gevoel blijven volgen"

Puur & Oorspronkelijk

Het geheim van Wereldbakker Wijnand? Liefde voor het ambacht, veel geduld en reislust. Wijnand ging de wereld over om bij ambachtelijke bakkers in de leer te gaan en kwam thuis met een grote verzameling authentieke bakrecepten. Bij de Wereldbakker wordt nog veel met de hand gemaakt en gebruiken we zoveel mogelijk lokale producten.

 

"Bakken is geen exacte wetenschap, je moet je gevoel volgen."

 

  • Wij bakken producten op authentieke wijze, dit houdt in dat we werken met originele klassieke recepten. We maken nooit gebruik van halffabricaten uit een zakje.

  • Ons desembrood is een mooi voorbeeld van geduld hebben na het mengen van water en kwalitatief goede bloem.

  • Veel van onze broden bevatten kookstukken die het brood op natuurlijke manier hun malse en luchtige karakter laten behouden. Zaadjes en pitjes nemen uit zichzelf veel vocht op!

  • Onze patisserie wordt bereid op basis van eerlijke ingrediënten. Geen mixjes, maar gewoon met traditionele basisgrondstoffen. Een voorbeeld is onze bavarois op basis van vers fruit, slagroom, suiker en gelatine.

  • Onze banketbakkersroom wordt elke dag op klassieke wijze gekookt.

  • Al onze vullingen voor de bonbons worden vacuüm gemaakt. Hierdoor creëren we een fijne en zachte structuur zacht die minder glucosesyroop of vet nodig heeft. Het is langer houdbaar en ook nog eens minder vet en zoet.

  • Nougat en fudge worden volgens de Engelse methode bereid.

  • Jams in onze taarten worden wekelijks gekookt en we hebben ze ook nog eens in potjes voor de verkoop, lekker voor bij het ontbijt!

  • De desembroden en broodjes worden op de vloer van de oven gebakken voor een lekkere bite.

  • Wij voegen zelf suiker aan de slagroom toe, waardoor we net iets minder suiker kunnen toevoegen dan de vaak gebruikelijke 12,5 procent in gesuikerde slagroom.

  • Croissants worden op Franse wijze gemaakt met voorgekoeld deeg en de beste ingrediënten.

Ambachtelijke producten die u moet proeven!

Weekaanbieding:

Berkelzomp

Boordevol krenten op basis van rogge.NU 2,50

line