stamp
  • Voedingsstoffen in brood Brood; daar zit wat in! Brood behoort tot de basisvoedingsmiddelen (schijf van vijf)

Brood & gezondheid

Brood; daar zit wat in! Brood behoort tot de basisvoedingsmiddelen (schijf van vijf). Traditionele broodmomenten zijn het ontbijt en de lunch, maar brood heeft zich ook een weg gebaand naar andere tijdstippen op de dag. Tussendoor wordt steeds vaker een broodje gegeten om de lekkere trek te stillen. Ook wordt met toenemende mate brood bij de warme maaltijd gebruikt. Denk aan focaccia, tapenadebrood, stokbrood etc.

Voedingsstoffen in brood
Brood is een belangrijke leverancier van energie. Het bevat veel koolhydraten, een klein beetje eiwit en weinig vet. Een snee brood bevat zo'n 15 gram koolhydraten, 4 gram eiwitten en 1 gram vet. Dit komt omgerekend op 85 Kcal per boterham (zonder beleg).

Voedingswaarde in cijfers:

 

  • Snee witbrood
    73 Kcal/ 2,5 gram voedingsvezel

  • Snee Loarnse stoete
    79 Kcal/ 2,9 gram voedingsvezel

  • Snee tarwebrood
    79 Kcal/ 5 gram voedingsvezel

  • Snee fijn volkorenbrood
    77 Kcal/ 6,6 gram voedingsvezel

  • Snee grof volkorenbrood
    78 Kcal/ 5 gram voedingsvezel

  • Snee licht meergranenbrood
    89 Kcal/ 6 gram voedingsvezel

  • Snee waldcorn
    89 Kcal/ 6 gram voedingsvezel

  • Snee toscaans donker
    90 Kcal/ 6,9 gram voedingsvezel

  • Snee akkerbrood eigen graan
    88 Kcal

  • Snee akkerbrood meergranen
    90 Kcal

  • Wit broodje
    127 Kcal/ 2,5 gram voedingsvezel

  • Hard broodje
    136 Kcal/ 2,5 gram voedingsvezel

  • Croissant
    204 Kcal/ 2,5 gram voedingsvezel

  • Waldkorn Croissant
    208 Kcal/ 2,5 gram voedingsvezel

  • Kampioentje
    140 Kcal/ 5 gram voedingsvezel

  • Meergranenbroodje zacht
    135 Kcal/ 5 gram voedingsvezel

  • Krentenbol
    156 Kcal/ 4,2 gram voedingsvezel

  • Snee krentenbrood
    93 Kcal/ 4 gram voedingsvezel

  • Snee rozijnenbrood
    93 kcal/ 4 gram voedingsvezel

  • Snee suikerbrood
    98 Kcal/ 2,6 gram voedingsvezel

  • Snee kerststol
    153 Kcal/ niet bekend

  • Snee Roggebrood
    70 Kcal/ 8,3 gram voedingsvezel

    Zout is vooral belangrijk voor de waterhuishouding (vochtbalans) van mensen. In de praktijk blijkt echter dat we te veel zout via onze voeding binnen krijgen. Alle bakkers in Nederland zijn vanaf september 2008 gaan reduceren in het percentage zout (van 2 en 1,8 naar 1,5 % van het bloemgewicht). Dit komt neer op ongeveer 0,4 gram per snee brood (8,5 gram op een heel brood).

    Wil je meer weten over de inhoud van ons brood? Neem dan contact met ons op. We leggen het je graag uit.

Ambachtelijke producten die u moet proeven!

Weekaanbieding:

Slagroomsoesjes

8 stuks van 5.95 NU 3,95

line