stamp
  • De beste bonbon van Nederland: is gemaakt door onze chocolatier Marieke ten Have Inca bonbon: een ganache van Peruaanse chocolade met een touch van tonkaboon, gelei van geelwortel banaan en passievrucht met een bodem van krokant geroosterde quinoa

Beste Bonbon van Nederland komt uit Laren!

Een ganache van Peruaanse chocolade met een vleugje van de tonkaboon, een vulling van gelei met geelwortel, banaan en passievrucht op een bodem van krokant geroosterde quinoa: dat is de Beste Bonbon van Nederland! En die is verkrijgbaar bij Wereldbakker Wijnand in Laren Gld!


Deze geweldige creatie is het werk van chocolatier Marieke ten Have, werkzaam bij Wereldbakker Wijnand. Voor het derde jaar op rij deed ze mee aan de prestigieuze chocoladewedstrijd van het Dutch Pastry Team. Twee jaar geleden werd ze vierde, vorig jaar klom ze op naar de tweede plaats. “Er was voor mij maar één plek nog over!” zegt de ambitieuze 28-jarige chocolatier woonachtig in Vorden.

“De bonbon is een ode aan de Inca’s uit Peru, dit heb ik ook terug laten komen in de presentatie van de bonbon.” De verrassende frisse smaak van de vulling in combinatie met de krokante bodem zorgen voor een ware smaakexplosie.

Een trotse Wijnand en Geja Stegeman (eigenaren van Wereldbakker Wijnand) vertellen: “Marieke werkt al sinds 2017 bij ons in het bedrijf. Ze heeft hier echt naartoe gewerkt en dit is een kroon op haar werk. Het is prachtig om Marieke aan het werk te zien. Haar gevoel voor het ambacht, geduld en perfectionisme hebben ervoor gezorgd dat de jury er dit jaar niet meer omheen kon. De Inca is een kunstwerk op zich!”

Dutch Pastry Team
De ‘Beste Bonbon van Nederland’ is een prachtige chocoladewedstrijd, gestart in 2020. De wedstrijd is nu al een begrip in de bakkerij- en horecabranche in Nederland! Jaarlijks ontwikkelen leden van het Dutch Pastry Team een bonbonmal in samenwerking met Chocolate World. Met deze mal maken de deelnemers hun inzending voor de ‘Beste Bonbon van Nederland’. Het creëren, ontwikkelen en maken van een juiste bonbon is ware ambachtelijke kunst. De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak.

De jury met onder andere gastlid Rudolf van Veen was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was de bonbon van Marieke de uitgesproken winnaar.

De Inca bonbon is te koop in de winkel van Wereldbakker Wijnand aan de Huenderstraat 2 in Laren Gld. Uiteraard is hij ook online te koop via de webshop.

Ambachtelijke producten die u moet proeven!

Weekaanbieding:

line