stamp
  • Liefde voor het ambacht, veel geduld en reislust. Wereldbakker Wijnand "Hij ging de wereld over om bij ambachtelijke bakkers in de leer te gaan en kwam thuis met een grote verzameling authentieke bakrecepturen."

Historie

De passie voor bakken begon bij Wijnand al in 1986 toen hij hielp in de bakkerij in Lochem. Na een aantal jaren ervaring op te hebben gedaan ging Wijnand op avontuur en maakt hij verder kennis met het bakkersambacht op verschillende plekken in Australië. Toen hij eenmaal terug was in Nederland, kreeg Wijnand al snel de kans om te verhuizen naar Californië om daar zelf een bakkerij te gaan draaien. Zijn ogen werden geopend, want hij moest nu echt als ondernemer gaan denken. Door mensen op te leiden kon hij zelf blijven ontwikkelen. Het ontwikkelen van nieuwe boeiende producten zit verweven in het DNA van Wereldbakker Wijnand.

In 1996 streek Wijnand neer aan de Holterweg in Laren om drie jaar later te verhuizen naar een groter pand aan de Huenderstraat. Na verschillende uitbreidingen en verbouwingen is de bakkerij geworden zoals die er nu staat. Een professionele bakkerij met alle voorzieningen om op een klassieke manier moderne producten te maken.

Om goede producten te kunnen maken, vond Wijnand het in 2007 tijd om eigen tarwe te gaan verbouwen. Weten waar de grondstoffen vandaan komen en daarmee ontwikkeling in de producten mogelijk maken; dat is wat we bij Wereldbakker Wijnand belangrijk vinden. Het leverde in 2010 een hoge waardering van 2 sterren (cijfer 8,9) voor de ‘ster verkiezing’ op. Het was tevens de opmars naar meerdere sterren in de jaren erna.

Om vernieuwend te blijven zijn, vindt Wijnand het belangrijk om inspiratie op te doen. Niet alleen in het bakkersambacht zelf, maar ook in duurzaam ondernemen. De inspiratietour in 2011 in India gaf Wijnand veel inzichten. Ook reisde Wijnand naar Japan, Guatemala, de Belgische Ardennen, Londen, Stockholm, Kopenhagen, Hong Kong en bakkerijen in Nieuw-Zeeland. Altijd met de gedachte om innovatief te zien en wereldse producten te maken.

Eén van de innovaties was de opening van het pick-up point in 2017. Op deze manier kunnen klanten hun producten zelf afhalen in een afgesloten ruimte die kan worden geopend met een code. Ook werd er, na de komst van chocolatier Marieke, gestart met het maken van bonbons. In 2018 was voor het voor Wereldbakker Wijnand een logische stap om aan te sluiten bij de Nederlandse Bakery Society (de club van vooruitstrevende bakkers). In 2019 namen we deel aan verschillende vakwedstrijden met mooie resultaten als gevolg.

In 2020 vervingen we ons traditionele wagenpark voor een elektrisch wagenpark. We vinden het belangrijk om duurzaam te ondernemen en daar paste deze stap perfect bij. Het is één van de ontwikkelingen die we doormaken bij Wereldbakker Wijnand. We blijven altijd op een klassieke manier bakken met eerlijke grondstoffen voor kwalitatieve bakkersproducten; daar kun je van op aan.

Ambachtelijke producten die u moet proeven!

Weekaanbieding:

line