stamp
  • Sinds 2007 Het verbouwen van eigen graan op akkers in de regio puur & oorspronkelijk

Eigen graan

Sinds 2007 wordt er op verschillende akkers rondom Laren baktarwe verbouwd.

Het graan wordt opgeslagen bij Korenmolen de Leeuw in Lettele en wekelijks maalt de molenaar op natuursteen onze tarwe voor o.a het Loarns akkerbrood en het Achterhoeks desembrood

Het akkerbrood is 100 % volkoren en bevat 13 % meer vezels dan het gewone volkorenbrood dit omdat bij de molen de hele korrel wordt vermalen inclusief kiem, wat er normaal bij de industriële molen wordt uitgehaald. Het heeft een volle smaak, een heerlijk aroma en is erg voedzaam ! kenmerken zijn dat het op de vloer van de oven gebakken wordt en naast (tarwe)desem ook een aromastuk bevat.(aromastuk wordt een dag van te voren gekookt van volkorenmeel en water en geeft het brood een natuurlijke lekkere mals houding!)

Toevoeging van roggekorrel kookstuk
Zo zit ons grof volkoren boordevol roggekorrels, tijdens het koken heeft het graan water op genomen dat maakt dat de volle roggekorrels heerlijk zacht zijn. Ook zorgt dit water er voor dat het brood op een natuurlijke wijze lekker lang mals blijft. Wat wilt je nog meer?

Ambachtelijke producten die u moet proeven!

Weekaanbieding:

Berkelzomp

Boordevol krenten op basis van rogge.NU 2,50

line