stamp
  • De beste bonbon van Nederland: Marieke is eerste geworden! Inca bonbon: een ganache van Peruaanse chocolade met een touch van tonkaboon, gelei van geelwortel banaan en passievrucht met een bodem van krokant geroosterde quinoa
  • Liefde voor het ambacht, veel geduld en reislust. Wereldbakker Wijnand "Hij ging de wereld over om bij ambachtelijke bakkers in de leer te gaan en kwam thuis met een grote verzameling authentieke bakrecepturen."
  • Authentiek en ambachtelijk Wereldbakker Wijnand "Wat we ook maken, we maken het puur & oorspronkelijk!"
  • Wereldbakker Wijnand Oneindig creatief met eerlijke grondstoffen "Dat is onze passie bij Wereldbakker Wijnand"
  • Wereldbakker Wijnand Oneindig creatief met eerlijke grondstoffen "Dat is onze passie bij Wereldbakker Wijnand"
  • Authentiek en ambachtelijk Wereldbakker Wijnand "Wat we ook maken, we maken het puur & oorspronkelijk!"
  • Van robuuste broodsoorten tot fijn banket van chocolade tot de streekeigen krentenwegge Het is te vinden in onze ruime winkel
  • Puur & Oorspronkelijk Wereldbakker Wijnand Gevestigd in het hart van Laren Gld
  • Authentiek en ambachtelijk Wereldbakker Wijnand "Wat we ook maken, we maken het puur & oorspronkelijk!"

Blog

Regelmatig zal Wijnand hier een blog schrijven over zijn ervaringen, de producten van Wereldbakker Wijnand en dan met name ook meer achtergrond informatie.

 

Blog: Dutchie in the desert

In 1993 werkte ik als jonge bakker een aantal maanden in Bishop: een Amerikaanse plaats met vierduizend inwoners op het kruispunt van een aantal toeristische gebieden. Bishop ligt tussen Yosemite en Death Valley National Park, dicht bij het zoutkristallenmeer Mono Lake en vlakbij een van de grootste skigebieden van Californië: Mammoth Lakes. Lees verder >>

 

Blog: Sinterklaas! Of... Santa Claus?

Zodra na de zomer de R in de maand is, hebben wij speculaas in onze winkels. Soms is het tot eind oktober warm en zonnig weer; dan heeft de consument er nog weinig zin in en is de Sinterklaasstemming ver te zoeken. Afgelopen maanden is de verkoop van onze speculaas, ondanks zonnige dagen, gelukkig al wel goed geweest. Lees verder >>

 

Blog: Wereldse invloeden bij Wereldbakker Wijnand

Wij noemen onszelf Wereldbakker en dat betekent dat verschillende landen hun stempel op ons assortiment drukken. Ons brood en banket maken wij bijvoorbeeld regelmatig met de Franse slag. En dat betekent niet dat wij er met de pet naar gooien, integendeel! Lees verder >>

 

Blog: Lokale helden - Oktober 2022

Ergens in het vroege voorjaar van 2008 zijn wij als Wereldbakker Wijnand gestart met het verbouwen van onze eigen tarwe. We kozen voor het biologische Franse ras Lavett en hoewel we voor gek werden verklaard (“Tarwe verbouwen op Nederlandse zandgrond vraagt om mislukking!”) vonden wij een prachtige samenwerking tussen boer, loonwerker, molenaar en bakker. Lees verder >>

 

Blog: Het kwartje van Rutte - Augustus 2022

Dat het roerige tijden zijn moge duidelijk zijn! In december 2021 moesten we een overstap maken naar een nieuwe energieleverancier. Wij waren gedwongen te kiezen uit alleen maar slechte opties.  Lees verder >>



Bezoek De Achterhoek - Juli 2022


Op bezoekdeachterhoek.nl vind u wat er te doen is, zo kan u denken aan leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld kanovaren op de Berkel, klootschieten tussen de weilanden of een bezoek brengen aan één van de mooie musea die u vindt in de Achterhoek. Lees verder >>


Voorbereidingen op de vakwedstrijden- Juni 2022


Wereldbakker Wijnand won dit jaar de eerste prijs in de wedstrijd om de Lekkerste Bonbon van Nederland. We gaan dan ook niet over één nacht ijs als het om onze inzendingen gaat. Maandenlang schaven we aan het allerbeste recept, waarbij smaak boven alles gaat. Ik breng mijn ervaring en kennis van wereldwijde smaken in; onze chocolatier Marieke ten Have perfectioneert de wildste ideeën met groot oog voor vaktechniek en finesses. Hoe dat precies in zijn werk gaat?  Lees verder >>


The American Dream - Mei 2022

 

Aan het werk bij de fijnste werkgever van Lochem maar toch die reislust nog in mijn bloed! Het maakte dat ik in 1993 een groot avontuur in Amerika aanging, waar ik lokale bakkers Nederlandse producten ging leren maken. Van speculaas tot marsepeinen figuren en van Zeeuwse bolussen tot gevulde koeken. Dat ging niet zonder slag of stoot. Hoe mijn misbaksels uiteindelijk toch succesvol werden en zelfs in mislukte vorm als warme broodjes over de toonbank gingen? Lees verder >>



Ambachtelijke producten die u moet proeven!

Weekaanbieding:

line